BIOLOGIQUE RECHERCHE PARIS

Иван, Жозет и Филип Аллуш – биолог, физиотерапевт и доктор, съвместяват своите знания и страст, за да напишат уникална и изпреварваща времето си глава в историята на козметичните процедури. При основаването си преди 40 години, компанията Biologique Rcherche стартира като лаборатория за изследвания и развитие, чиято цел е създаване на формули за професионалисти, разочаровани от съществуващите козметични продукти. Днес, методът Biologique Rcherche притежава репутация на поразително ефективен, като се основава на клиничен подход към грижата за красотата, използвайки чисти, концентрирани, сурови съставки, както и иновативни и педантични протоколи и процедури. Филип Аллуш е клиничен лекар, който отрано проявява интерес към съвършено различния подход, възприет от родителите му. В началото на XXI в. той постепенно поема от своя баща Иван творческия отдел на бизнеса. Неговият опит като практикуващ лекар му осигурява комплексен подход към кожата като към орган, непосредствено свързан с другите органи и системи в организма. В допълнение, работата му в интензивните отделения му дава познания за реакциите на вътрешните органи под силен стрес. Така опитът на д-р Аллуш добавя ново измерение към всички специални техники на марката. Днес, Филип Аллуш е гарант за уникална философия и ноу-хау на Biologique Recherche в персонализираната грижа за кожата от най-висок клас. Biologique Recherche е международен бранд, разпространяван в повече от  70 страни. Водещият център за красота на марката, Посолство на красотата, се намира на престижния адрес бул. Шанз Елизе 32.

Лаборатория – Biologique Recherche

Лабораторията носи името на Иван Аллуш и е създадена през 1980 г. Намира се в предградията на Париж, в тихото буржоазно градче Сюрен. След обновяване през 2010 година, със своето оборудване, лаборатория Biologique Recherche спокойно може да се счита за Porsche в световното производство на козметични продукти. Всеки сантиметър от лабораторията отговаря на европейските стандарти за качество, безопасност и контрол ISO 22716 и сертификат Certificat de Conformite a la Reglementation Europeenne et aux Bonnes Pratiques de Fabrication.

Козметология – Висша кухня

Biologique Recherche използва около 300 различни сурови съставки за създаването на своите продукти: от египетски жасмин до антарктически микроорганизми. Всички суровини се поръчват и се получават в лабораторията в количества от 250 г до 1 тон.
Създаването на формули за продукти за подмладяващи козметични процедури и за обновяване на кожата в домашни условия, изисква провеждането на много експерименти, които могат да достигнат до няколко стотин, в продължение на две до четири години.

Експертите на Biologique Recherche, водени от доктор Филип Аллуш, носят отговорност за всеки създаден продукт, за неговата безопасност и ефективност.
Сложността на козметичните продукти за подмладяване на кожата на лицето е същата, както и във Висшата кухня: важни са не само качеството и състава на веществата, но и начина, по който те се смесват, температурата, при която се приготвят, както и времето за създаване на «блюдата». Например, производството на знаменития Лосион P50 отнема цели четири дни.