Можем ли да говорим за премахване на косми завинаги?

Завинаги не съществува, дори да Ви гарантират такъв резултат!

При двата пола телесните косми са резултат на хормонални процеси (най-вече ендогенни) и основни генетични фактори (броят на меките REST фоликули), които са предопределени още при нашето раждане.

С напредване на възрастта, пухестите косми на някои места се превръщат в трайно окосмяване. Тази „трансформация“ настъпва в различна възраст и в различна степен при всеки човек независимо от пола.

Тази особеност на човешкото тяло на практика не може да се предвиди.

Човешкото тяло се променя и развива постоянно. Следователно не можем да говорим за премахване на всички косми ЗАВИНАГИ.

Какво е предимството на SPL в сравнение с IPL?

При стандартните IPL светлината се възпроизвежда под формата на сериен пулс (серия от няколко последователни светкания за части от секундата), което в някои случаи води до прегряване на кожата и неприятно чувство на изгаряне.

SPL означава „правоъгълна пулсираща светлина“. Правоъгълната пулсираща светлина е екслузивно изобретение на YPERION. При нея светлината се доствя концентрирано чрез само едно светкане за части от секундата.

При SPL светлината се доставя до третираното място в пъти по-равномерно, в сравнение със стандартните IPL устройства. Това предпазва кожата от прегряване.

При SPL на YPERON, за допълнителен комфорт на клиента, машината е снабдена със специална охлаждаща система, която действа по време на работа с уреда.

Едно от основните предимства на е SPL е, че той позволява да се настрои интензивността на светлината според дебелината на косъма и цвета на кожата в/у една зона.

Това прави процедурите с SPL на YPERON изключително ефективни, безопасни и комфортни.

Можем ли да причиним изгаряне по време на фотоепилация с SPL апликатора?

НЕ, нашите машини са снабдени с високоефективна охлаждаща система, която действа на светещата лампа (водно охлаждане).

В допълнение повърхността на кристала е в контакт с кожата на клиента и не може да надвиши 70 градуса за време от 20 до 45 милисекунди.

Нагряването на корпуса на апликатора (устройството, което възпроизвежда светлината) остава приблизително равно на околната температура и не представлява опасност за клиента и терапевта.

Колко третирания са необходими, за да се постигнат задоволяващи резултати?

Косъмът може да бъде унищожен единствено ако бъде хванат във фаза на растеж.

Космите не растат с едно и също темпо (растежът не е синхронизиран).

А фазата на растеж на космите се променя според човека, зоната на тялото.

Поради тази причина броят на терапиите е строго индивидуален за всеки човек. От опит можем да кажем, че средния брой третирания е 6 – 8 за жените и 10 -13 за мъжете.


Трябва ли (допустимо ли е) да използваме анестезиращ крем преди фотоепилация ?

Нашата уникална SPL технология има специална охлаждаща система, която ви пази от изгаряне и болка. Поради тази причина НЯМА НУЖДА от анестезиращ крем.

Добре е да знаете, че анестезиращия крем може да АФЕКТИРА кръговрата на кръвта и следователно да затрудни третирането. Ефекта на крема (разширяване на кръвоносните съдове) е конфликтен с ефекта на пулсовата светлина. Анестесиращия крем намалява ефективността от фотоепилацията.

Болезнена ли е процедурата?
Границата на болката се променя от човек до човек, но зависи и от зоната на тялото, времето, плътността на косъма.

Третирането с SPL НЕ Е БОЛЕЗНЕНО. При епилацията се усеща само лека горещина.


Могат ли да се третират хора с тъмни кожи или такива с придобит тен?
Кожата съдържа перманентен или натурален меланин (етнически цвят) или временен меланин (тен). Какъвто и да е случая меланинът е един и същ.

Този меланин абсорбира светлината (това е защитната роля на кожния меланин).

Рискът се състои най-вече в това, че е възможно при пигментирана кожа енергията от машината да бъде „заловена“ от меланина на кожата, вместо от този на космите.

Ето защо е много трудно да се третират  много тъмни кожи в такива случаи съветваме да се изчака една – две седмици преди началото на първото третиране.


Ако косъмът е много тънък, почти невидим, има ли смисъл да се подлагаме на фотоепилация?
Светлите косми и много тънките (дори да са черни) съдържат по-малко количество меланин в сравнение с дебелите тъмни косми.

Ако косъмът съдържа малко меланин, затоплянето няма да е достатъчно и следователно резултатът няма да е задоволителен.

Ето защо при тези случаи резултатите са незадоволителни.


Дава ли фотоепилацията добри резултати при червени или бели косми?
Меланинът е пигментът вътре в косъма, който му придава цвят. EU меланинът е този на кафявите и черните косми, а FE меланинът е на белите и червените косми.

EU меланинът абсорбира светлината, а FE меланина не я абсорбира. Следователно е много трудно чрез фотоепилация да се третират червени и е невъзможно да се третират бели косми (също и с лазерните апарати).  

Защо трябва да се бръсне мястото преди фотоепилация?
Ако светкате на не избръснато място, енергията се абсорбира от космите на повърхността на кожата и не се насочва към фоликула намиращ се в кожата.

Когато светлината се абсорбира от външната част на косъма има намаляване на ефективността и усещане на изгаряне (дори мирис на опърлена кожа).


Колко време е нужно за една терапия?
Зависи от площта на мястото, което се обработва. Апликаторът може да светва на всеки 3 секунди.

Например, за да третирате горна устна са Ви необходими около ЗО секунди, а за цели крака приблизително 40 минути.

Защо космите растат наново след 3-4 терапии фотоепилация?
Косъмът следва цикъл разделен на три фази: анаген (фаза на растеж), катаген (израстване на косъма) и телоген (неутрална фаза). Всички косми не растат по едно и също време (растежът им не е синхронизиран).

Също така не всички видими косми са в растеж. Някои от тях са в телоген или катаген.

След 3-4 терапии, някои от космите, които се появяват са били в телогенова фаза и започват анагенова фаза.

На пръв поглед изглежда, че същите косми са пораснали отново, но това са други косми от друг фоликул. Следователно терапиите трябва да се продължат, за да сте сигурни, че сте унищожили 90% от космените фоликули.

След фотоепилация се появяват зачервявания и мехурчета по кожата. Нормално ли е това?
ДА, нормално е. Микробалончетета и зачервяванията означават, че фотоепилацията е преминала успешно и има добър резултат.

Същите изчезват след 1-2 часа. След всяка процедура ако е необходимо третираното място се маже с успокояващ крем.


Защо някои малки петна се появяват 5 – б дни след фотоепилация?

Зачервено място или псевдофоликулът, се появява около косъма, който расте под кожата. Това се случва много рядко, но може да се появи на космати места като брада или бедра. Нашият съвет е да се ексфолира мястото с лек крем предназначен за тази цел.

Колко време трябва да чакаме между отделните терапии?

След третиране космите остават на мястото си. След 15 дни умъртвените косми продължават да растат и започват да отпадат (кожата ги избутва).

Останалите незасегнати или космите намиращи се при предишната терапия в катагенова или телогенова фаза започват да израстват. Ние Ви съветваме да изчаквате не по-малко от 30 дни за всяко следващо третиране.


Каква е разликата между SPL (фотоепилация) и LASER (лазарна епилация)?
Първо е важно да се разбере разликата между тези две технологии . Независимо, че съдържат едни и същи системи (лампа, генератор и охлаждаща система), те са напълно различни.

Лазерите имат една дължина на вълната и на теория са адаптирани за само един вид кожа или коса. Още повече лазерът е фокусирана светлина, което означава, че третираната площ е намалена.

Противоположно на Лазерите – SPL с неговия голям спектър има много дължини на вълните (610 – 1000 nm при L600). Това отговаря като спектър на З90 различни лазери. SPL позволява третирането на различни типове косми и кожа. Тъй като е нефокусирана светлина, третираната повърхност може да бъде много голяма.

Може ли да се гарантират 100 % ефективност на резултатите при фотоепилация? Колко терапии трябва да направя за 100 % ?
Резултатите не зависят само от машината, но и от човека – от неговото хормонално състояние и въраст. Нита една технология освен изгарянето (например с ютия) не може да Ви обещае 100% ефективност.

Може да Ви останат малко или светли косми на третираното място, поради тази причина е добре да правите рутинни повторения на терапиите (веднъж или два пъти годишно).