Какви специални грижи да полагаме за ръцете си през зимата ?
Никога не бива да се забравя кремът за ръце. Най-добре да се нанася вечер. Добре е да се консултирате с маникюриста за масла и заздравители, подходящи за вашите ръце и нокти. Не ги избирайте сами, защото е възможно да си навредите.

Как да се грижим за ноктите си вкъщи?
Ноктите се пилят само в една посока ! Когато нанасяте лак е задължително да сложите основа, след това 2 пласта лак (за да не остават петънца) и непременно топ лак.
Топ лак се поставя задължително при декорация, защото много от тези лакове са на водна основа и падат много лесно. Полирането на ноктите не трябва да става по-често от веднъж седмично.

Внимавайте за лакочистителя

Когато си купувате лакочистител, следете в неговото съдържание да има витамин А и Е. Тези продукти са по-скъпи от обикновените лакочистители, но не увреждат нокътната плочка толкова, колкото само ацетоновите продукти.

За или против ноктопластиката ?
Важно е да се избере добър специалист, който да определи и извърши подходящата процедура. Необходимо е ноктопластиката да се поддържа от специалист на всеки 2-3 седмици.
Кое е важното, за да изглеждат краката ни добре?
За да изглеждат добре стъпалата и ноктите на краката е необходимо посещение при специалист веднъж месечно и редовно поддържане вкъщи – веднъж седмично.
Пемза или пила се използва не по-често от един път в седмицата!. Ноктите не трябва да се режат под формата на дъга, а в права линия, за да не се получава врастване. Поради тази причина е добре да носите удобни обувки. Избирайте чорапи от естествени материи.