Маникюр

Маникюрът е един от детайлите, които правят най-силно впечатление във визията на една жена.

Днес той се слави с толкова широка популярност, че погрешно е започнал да се възприема от мнозинството единствено като процес на оформяне и оцветяване на нокътя в даден нюанс.

Всъщност тази процедура представлява цялостна грижа за ръцете и ноктите.

Поддръжката на хубави здрави нокти и меки нежни ръце изисква специално внимание. Ноктите често издават здравословни проблеми. По тяхната здравина, грапавина, естествен цвят може да разтълкуваме вътрешното състояние на тялото. За да са красиви, ноктите трябва преди всичко да са здрави.

След като сме постигнали вътрешна хармония, идва ред и за грижата отвън. Цялостната процедура за маникюр започва с хидратиране кожата на ръцете.

Каквато и дължина на ноктите да изберете, никога не пренебрегвайте личната хигиена. Грижата за ръцете не свършва с приключването на маникюра. Ежедневно почиствайте областта под нокътя, особено когато сте с по-дълги нокти.

Хубавият маникюр винаги ще повиши самочувствието и ще придаде цялостен завършен вид на визията.

Мъжете се впечатляват от красиви и поддържани ръце на една жена, също толкова много колкото и ние самите.

 

Педикюр

Вашите крака са вашата основа, нещото което ви крепи. Подкрепете ги и вие, като едновременно с това подобрите благосъстояние си с педикюр. След масаж и професионално оформяне на ноктите и лакиране, ще чувствате краката си невероятно!

Педикюрът ще допринесе за правилна стойка, като ви даде възможност да ходите по-комфортно.

В комбинация с масаж, горещи камъни, накисване с ароматни масла, педикюрът може да ви успокои и отпусне.

Думата Педикюр произлиза от латиските pedis – крака и cure – грижа. Първите исторически доказателства за педикюр и обичай за боядисване на ноктите на краката е по – древен и от самата Египетска цивилизация.

В Древен Египет хората са знаели, че краката са важна област, отговорна за функционирането на вътрешните органи, така че, в допълнение към естетическата страна на нещата важно място заема от здравни грижи.